24. 11. 2024   |   svátek má Emílie
 

Kuřecí maso s červenou řepou a batáty

Název Množství a jednotka
batáty 1 kg
červená řepa syrová 200 g
velká mrkev 2 ks
kuřecí řízky 600 g
červená cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Batáty, syrovou červenou řepu a mrkev oloupeme a nakrájíme - batáty na špalíčky, mrkev na silnější kolečka, řepu nakrájíme na tenké plátky (max. 1/2 cm). Batáty a mrkev vsypeme na plech s vyššími okraji nebo do většího pekáčku. Přelijeme 2 lžícemi olivového oleje, okořeníme lžičkou tymiánu a troškou sušeného zázvoru (asi jedna zarovnaná čajová lžička), a rukama promícháme, aby olej rovnoměrně obalil zeleninu. K batátům a mrkvi přidáme nakrájenou červenou řepu, vše osolíme, ale už nemícháme, aby ostatní zelenina nechytla od řepy červenou barvu.
Kuřecí stehenní řízky (případně kuřecí nebo krůtí prsa) nenaklepáváme! Jen omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme, lehce okořeníme grilovacím kořením, opepříme a položíme nahoru na připravenou zeleninu. Na každý plátek masa položíme neloupaný stroužek česneku. Vše podlijeme 100 ml bílého vína a hrnkem vývaru a pečeme v troubě při teplotě 180° půl hodiny. Ničím nepřikrýváme. Po půl hodině pečení otočíme plátky masa, vařečkou zlehka promíchneme zeleninu, přidáme oloupaná, na silnější plátky nakrájená jablka a na čtvrtinky nakrájenou cibuli a pečeme další půlhodinu za občasného podlití vývarem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Rybízový sirup za studena

Postup: Rybíz odstopkujeme, omyjeme, dáme do uzaviratelné nádoby, rybíz trochu... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládové lanýže s griliášem

Postup: Lískové oříšky nasucho na mírném ohni opražíme na pánvi a ještě za horka... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety aglio e olio s krevetami

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Mražené malé krevetky spaříme v cedníku vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Drůbeží játra na houbách

Postup: Drůbeží játra - kuřecí nebo krůtí - omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Špenátová polévka Pepka námořníka

Postup: Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme nakrájené uzené... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....